مهم ترین خطاهای اینورتر زیمنس

 یکی از مهم ترین و پر کاربردترین تجهیزات و لوازمی که در انواع  اتوماسیون صنعتی  کاربرد فراوان دارد که نام دیگر آن نیز درایو می باشد اینورتر است. این تجهیز الکترونیکی انرژی الکتریکی که به موتور ارسال می‌شود را کنترل و اداره می‌کند. درایور فرکانس الکتریسیته را تغییر داده و به این صورت سرعت و […]

کارکرد با اینورتر زیمنس

 یکی از مهم ترین و پر کاربردترین تجهیزات و لوازمی که در انواع  اتوماسیون صنعتی  کاربرد فراوان دارد که نام دیگر آن نیز درایو می باشد اینورتر است. این تجهیز الکترونیکی انرژی الکتریکی که به موتور ارسال می‌شود را کنترل و اداره می‌کند. درایور فرکانس الکتریسیته را تغییر داده و به این صورت سرعت و گشتاور را کنترل می‌کند.وجود درایوهای الکتریکی در موتور‌های الکتریکی و فرایندهای اتوماسیون ضروری است. درایو خصوصاً ابزاری برای کنترل دقیق سرعت موتور است.

قطارهای الکتریکی و سیستم‌هایی که در تجهیزات لوکوموتیو‌ها به کار گرفته می‌شوند باید از درایو برای کنترل سرعت استفاده کنند نکته دیگر این که از دیگر بخش‌ها که از درایو بهره می‌برند صنعت رباتیک است. درایو در این سیستم‌ها با تنظیم سرعت و موقعیت باعث عملکرد درست سیستم می‌شود.

اینورتر زیمنس قابلیت تنظیم سرعت و گشتاور و جهت حرکت موتور را دارد. اینورتر‌ها برای موتور‌هایی که نیاز به کنترل سرعت دارند و یا کاربرد‌هایی مثل حمل و نقل، ماشین ابزار و … به خوبی کارایی خود را نشان داده‌اند. کیفیت اینورتر زیمنس جزو بهترین‌ها در این صنعت است و در اتوماسیون صنعتی کاربرد فراوانی دارد.

اینورترها برای این که کارایی و عملکرد بالایی داشته باشند و بتوانند به بهینه ترین شکل ممکن کار کنند نیاز به نگهداری دارند در برخی موارد کارشناسان و کسانی که با این دستگاه ها سر و کار دارند ممکن است برروی نمایشگر یک اینورتر ارور هایی را ببینند که این ارورها به خطاهای اینورتر معروف است. در مقالات قبلی با شما درباره  سافت استارتر زیمنس صحبت کرده بودیم در این مطلب اما قصد داریم شما را با خطاهای اینورتر زیمنس و رایج ترین این خطاها در مجله سیمی نصر ماد آشنا کنیم.

 

 

 

خطاهای اینورتر زیمنس

به طور کلی کد ها و علامت هایی که برروی اینورتر های زیمنس نمایش داده می شوند به چند دشسته تقسیم می شوند، برخی از این کد ها به خطاهای زیمنس و برخی دیگر نیز به آلارم ها مشهور هستند. در مرود یک اینورتر زمانی که با یک کد F مواجه شوید باید بدانید که این کد مخصوص خطاهای اینورتر زیمنس می باشد. حالت دیگری نیز وجود دارد که در این صورت با علامت و حرف A آغاز می شود که در این حالت نیز این کد به هشدارها و آلارم ها معروف است.

دسته سومی نیز در این مورد وجود دارد که با حرف N در نمایشگر نشان داده می شود و در این حالت می توان گفت این خطاها مربوطه به بخش داخلی اینورتر است و نیازی به راه اندازی و به اصطلاح ری استارت ندارد.

در قسمت قبلی درباره خطاها و آلارم ها  صحبت کردیم، اما در اینجا باید بگوییم که تفاوت مهم و عمده خطا و آلارم چیست ؟ در این مورد و همانطور که می توان حدس زد زمانی که برروی اینور علامت هشتدار نمایش داده شود به این معنی است که امکان کدرست کارکردن دستگاه به دلیل وجود مشکلاتی وجود ندارد و مشکلی در فرایند کارکرد اینورتر ایجاد شده است. اما در حال حاضر این اخلال به صورت موقت بر طرف شده اما هشدار و آلارم آن سر جای خود باقی مانده است. و اگر مشکل مربوطه رفع نشود آلارم ها تبدیل به خطا در زیمنس می شود.

انواع خطاهای اینورتر زیمنس

به طور کلی چندین خطای مهم و رایج در اینورهای زیمنس وجود دارد که در ادامه به بررسی و معرفی تمام این خطاها می پردازیم.

خطای F1

خطای F1 نشان‌دهنده وجود اضافه جریان یا اتصال کوتاه در خروجی درایو است.برای این که این خطا را رفع کنید اول کابلی میان موتور و اینورتر قرار دهید. کابل‌های ترمینال U, V, و W را باز کرده و به اینورتر فرمان حرکت دهید.در صورت تکرار مجدد این خطا ایراد از اینورتر است و باید تعمیر شود.

الکتروموتور و کابل‌ها را چک کنید تا در صورت وجود مشکل یا اتصال کوتاه برطرف شوند. در صورت سلامت موتور و کابل اگر باز هم خطای F1 نشان داده شد، ایراد از اینورتر است و باید آن را تعمیر یا تعویض کنید.

خطای F2

این خطا نشان‌دهنده فشار بالای ولتاژ در داخل اینورتر است.اگر موقع اتصال برق این خطا در اینورتر نشان داده شد ابتدا ولتاژ برق خروجی را چک کنید تا زیاد نباشد.در صورت درست بودن ولتاژ برق احتمالاً مشکل از اینورتر است. اگر این خطا هنگام روشن بودن موتور و زمان کاهش سرعت اتفاق بیفتد نیازمند استفاده از ترمز برای کاهش سرعت موتور خواهیم بود.

خطای F3

خطای F3 نشان‌دهنده پایین بودن ولتاژ ورودی است. در این هنگام ابتدا ولتاژ را چک کنید در صورت نرمال بودن ولتاژ ورودی به اینورتر احتمالاً مشکل از سلامت اینورتر زیمنس است.در صورتی که این خطا هنگام کارکردن موتور نمایش داده شود، حتماً باید درایور تعمیر یا تعویض شود.

خطای F4

این خطا نشان‌دهنده بالا بودن دمای داخلی اینورتر است. برای رفع این خطا فن خنک‌کننده اینورتر و مسیر هوا میان پره‌های رادیاتور خنک‌کننده باید بررسی شوند.از دلایل دیگر این خطا افزایش دمای داخل تابلوبرق است. اگر موارد ذکر شده و دمای داخل تابلو برق همگی نرمال باشند و باز هم همین خطا نمایش داده شد، اینورتر را به تنظیمات کارخانه برگردانده و دوباره امتحان کنید. در صورت تکرار خطا باید اینورتر زیمنس را جدا کرده و تعمیر یا تعویض کنید. البته نکته مهم این است که  در  اتوماسیون صنعتی زیمنس  رفع این مدل خطاها به راحتی انجام می شود و شما خیلی به دردسر در این زمینه نخواهید افتاد.

خطای F5

خطای F5 وجود اضافه بار در اینورتر را نشان می‌دهد. در صورتی که توان الکتروموتور از توان درایو بیشتر باشد این خطا رخ می‌دهد.از موارد دیگری که این خطا نشان داده می‌شود زمانی است که بار مکانیکی روی موتور بیشتر از حد مجاز آن باشد. برای رفع این خطا توسط آمپرمتر جریان هر سه فاز را اندازه بگیرید و با جریان ثبت شده روی موتور مقایسه کنید. هر سه فاز باید جریانی حداکثر برابر با پلاک موتور داشته باشند. در غیر این صورت مشکل از درایور است و باید تعمیر شود.

خطای F11

بالا رفتن دمای الکتروموتور با این خطا نشان داده می‌شود.

خطای F12

قطع سنسور حرارتی درایو زیمنس با خطای F12 نشان داده می‌شود.

خطای F20

مشکل ولتاژ DC داخل اینورتر معمولاً به دلیلی قطع یکی از فاز‌های ورودی یا بروز مشکل در یکی از خازن‌ها بروز می‌کند. برای نشان دادن این خطا اینورتر از خطای F20 استفاده می شود

خطای F41

خطای اتوتیون به دلیل تفاوت پارامتر‌های الکتروموتور با مقادیر واقعی آن است. همچنین اگر مراحل اتوتیون به درستی انجام نشود باعث این مشکل می‌شود. خطای F41 نشان‌دهنده خطای اتوتیون در سیستم است.

خطای F51

این خطا مربوط به خطای حافظه داخلی درایو است. برای رفع خطای F51 اینورتر را یک بار به تنظیمات کارخانه برگردانید در صورتی که خطای نشان داده شده برطرف نشد اینورتر باید تعمیر یا تعویض شود.

خطای F52

F52 خطای نرم افزار داخلی اینورتر است.

خطای F80

F80  قطع شدن ورودی آنالوگ Al را نشان می‌دهد.

خطای F85

 خطای خارجی با کد F85 نشان داده می‌شود.

خطای F100 و F101

این دو کد وجود خطا در نرم افزار داخلی اینورتر زیمنس را نشان می‌دهند.

خطای F221 و F222

خطای تنظیمات PID و یا مقادیر ورودی و خروجی تابع PID با این کد‌ها نشان داده می‌شود.

جمع بندی

اینورتر یا درایو زیمنس تجهیزی کاربردی و با کیفیت برای کنترل جریان و سرعت الکتروموتورهای صنعتی است. اینورتر برق مورد نیاز موتور را با توجه به تنظیمات دلخواه اپراتور انجام می‌دهد. این اینورتر‌ها در صورت بروز خطا در سیستم الکتروموتور خطاهایی را به صورت کد‌های تعریف شده و مشخصی نشان می‌دهد. برای استفاده از الکتروموتور‌ها نیاز به اینورتر داریم و برای کار با اینورتر زیمنس نیاز است تا کد‌های خطا که در این تجهیز نشان داده می‌شوند را بشناسیم. از این رو دانستن معنی و مفهوم هر کد اهمیت فوق العاده‌ای برای اپراتور دارد. زیمنس یکی از بهترین برندها و در زمینه تجهیزات صنعتی می باشد و سیمی نصر ماد نیز به عنوان  نمایندگی زیمنس  اقدام به فروش و توزیع انواع تجهیزات در این زمینه می کند.

 

سیمی نصر ماد

منبع:eltra-trade